1. Je investering in vastgoed brengt elke maand op

Vastgoed dat je verhuurt, brengt elke maand huurinkomsten binnen. Zeker wanneer je investeert in het juiste vastgoed op de juiste plaats. Een appartement of woning op een gegeerde locatie zal altijd wel een huurder vinden. 

En er is meer: huurprijzen stijgen mee met de inflatie. Ze worden geïndexeerd op basis van de gezondheidsindex, net zoals lonen en pensioenen. 

De huurinkomsten bezorgen je vanaf dag één een stabiel nettorendement van 3 à 4 procent. En op de langere termijn stijgt dat rendement alleen maar. Bovendien is er ook een fiscaal voordeel: je brengt de intresten op je lening in op de belastingen. 

2. Vastgoed wordt alleen maar waardevoller 

De huurinkomsten uit je vastgoedinvestering zijn een permanente bron van inkomsten. Maar tegelijk stijgt vastgoed ook jaar na jaar in waarde. Als je de woning op een gegeven moment verkoopt, krijg je er dus meer voor terug dan je zelf geïnvesteerd hebt. Vastgoed is daarom een heel stabiele spaarpot met een sterk rendement op de korte én de lange termijn. 

Je investering in vastgoed is trouwens ook een investering in de toekomst. Overweeg bijvoorbeeld om te investeren in een appartement waarin je later zelf gaat wonen. Of zie het als een duwtje in de rug voor je kinderen wanneer zij straks hun eigen weg gaan. 

3. Investeren in vastgoed vraagt minder aandacht en tijd 

Wie belegt in aandelen, vergroot de kans op hoge rendementen. Maar er is ook veel risico verbonden aan beleggen. Als het misgaat, ben je mogelijk al je rendement weer kwijt. Je moet de beurs voortdurend in de gaten houden en op de juiste momenten de juiste beslissingen nemen. Een investering in vastgoed brengt misschien minder op, maar bezorgt je ook veel minder kopzorgen. 

TIP 

Wil je helemaal ontzorgd worden met je vastgoedinvestering? Ga dan in zee met een vertrouwde partner die het volledige beheer van je verhuur op zich neemt. Onze adviseurs kunnen je verschillende partijen aanraden met wie we graag en goed samenwerken. Neem snel contact op.

Op zoek naar een geschikte investering? Laat het ons weten. We geven graag advies zodat jij slimme financiële keuzes maakt.