Eind december nam Peter Temmerman, gedelegeerd bestuurder van aannemer Alheembouw, Steenoven volledig over. De Roeselaarse projectontwikkelaar schakelt nu ook enkele versnellingen hoger. Zo komt Geert Van Mol aan boord om, samen met vaste waarde Bart Vanderdonckt, mee de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen. De opdracht is duidelijk: een nieuwe strategie uittekenen die volledig op maat gemaakte oplossingen biedt voor steden en gemeenten, investeerders, bewoners en consumenten. En dit zowel op het vlak van ontwikkeling en bouwen, als van financiering.

De 47-jarige Van Mol geniet alvast een stevige reputatie op het vlak van vernieuwing. Hij was tot voor kort de digitale directeur van Belfius, waar hij sinds eind jaren ’90 aan de slag was. Het voorbije decennium loodste hij de bank het digitale tijdperk in. Hij lag mee aan de basis van de Belfius’ app, die is uitgeroepen tot ’s werelds tweede beste bankapp.

De vastgoedsector is grotendeels nieuw voor mij, maar voelt tegelijk al heel vertrouwd aan. Er zijn uiteraard raakvlakken met de financiële wereld. Maar bovenal is het een complexe omgeving en daar houd ik echt van. Betaalbaar wonen, bouwshift, reconversie, duurzame energie en mobiliteit, digitale en financiële moeilijkheden, ... De sector staat de komende jaren voor een aantal stevige uitdagingen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met Steenoven straks duidelijke oplossingen kunnen bieden, volledig op maat, en in samenwerking met tal van Belgische partners.” 

Geert Van Mol, co-CEO van Steenoven

Continuïteit na familie Heemeryck-Spriet 

Van Mol zal de komende maanden een nieuwe strategie uittekenen met co-CEO Bart Vanderdonckt, die sinds 2008 mee de dagelijkse leiding van Steenoven heeft. Het duo kijkt alvast met veel enthousiasme uit naar de samenwerking. 

“Met Steenoven zijn we de voorbije decennia een vaste waarde geworden in Oost- en West-Vlaanderen. We zijn vast van plan om onze horizon te verruimen. Niet alleen naar de rest van Vlaanderen, maar ook naar Brussel en Wallonië. We hebben daarvoor nu alle nodige troeven in handen. Dankzij onze opgebouwde reputatie, onder andere op het vlak van duurzaamheid, oog voor detail en keuze van projecten, kunnen wij samenwerken met de meest gerenommeerde architecten. Door de recente alliantie met Alheembouw en de komst van Geert zijn we nu ook sterk gewapend om de complexe uitdagingen in de ontwikkelingswereld aan te pakken.” 

Bart Vanderdonckt, co-CEO van Steenoven

De familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden oprichtte, trekt zich volledig terug uit de dagelijkse leiding en blijft aan als investeerder. Voor de 25 werknemers van Steenoven verandert er niets. 

“Met Steenoven willen we in alle aspecten van onze business een balans vinden tussen economie, ecologie en humanisme – zowel op korte als lange termijn. En tegelijk ook een evenwicht vinden tussen vernieuwing en continuïteit. Bart heeft als co-CEO een bewezen staat van dienst in de ontwikkeling van vastgoed in diverse gebieden: van Publiek-Private Samenwerkingen (PPS) en residentieel vastgoed tot hotels en kantoren. Geert heeft dan weer 24 jaar bankervaring en brengt zijn persoonlijkheid en expertise mee aan boord om een nieuwe ambitie en visie mee vorm te geven. En om die uiteraard in de praktijk om te zetten. Daarnaast zal hij de nieuwe funding structureren naar privé-investeerders, banken, en verzekeringsmaatschappijen. Het is duidelijk dat Steenoven vol vertrouwen de toekomst tegemoet kijkt.”

Peter Temmerman, eigenaar Steenoven en gedelegeerd bestuurder van Alheembouw