Advies en tips

Wie op zoek is naar een nieuwe woonst of een interessante vastgoedinvestering wordt vaak overstelpt door informatie. Met deze pagina willen we dan ook een helder antwoord formuleren op enkele veelgestelde vragen en helpen we jou alvast op weg met praktisch advies en handige tips. Heb je nog een vraag voor ons? Aarzel niet om contact op te nemen met onze adviseurs! 

Verlaagd btw-tarief van 6%

Aangezien de tijdelijke gunstmaatregel eind december 2023 afloopt, kwam de integrale 6% btw-regeling op de federale begrotingstafel te liggen. We geven in dit artikel graag wat meer toelichtingen over de veranderingen die op til staan, dit gebaseerd op de beleidsverklaring van 10 oktober 2023. 

Nieuwbouw kopen: zo verloopt de betaling ervan

Vaak krijgen we vragen rond de betalingsmodaliteiten bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Wanneer moet je het voorschot betalen? Hoe zit het met dubbele lasten wanneer je al een lening hebt lopen voor je huidige woning? Wat gebeurt er met je lening als je nieuwbouwproject vertraging oploopt? Wij overlopen graag welke kosten je wanneer moet betalen en hoe het betaalproces exact verloopt.