Advies en tips

Wie op zoek is naar een nieuwe woonst of een interessante vastgoedinvestering wordt vaak overstelpt door informatie. Met deze pagina willen we dan ook een helder antwoord formuleren op enkele veelgestelde vragen en helpen we jou alvast op weg met praktisch advies en handige tips. Heb je nog een vraag voor ons? Aarzel niet om contact op te nemen met onze adviseurs! 

Nieuwbouw kopen: zo verloopt de betaling ervan

Vaak krijgen we vragen rond de betalingsmodaliteiten bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Wanneer moet je het voorschot betalen? Hoe zit het met dubbele lasten wanneer je al een lening hebt lopen voor je huidige woning? Wat gebeurt er met je lening als je nieuwbouwproject vertraging oploopt? Wij overlopen graag welke kosten je wanneer moet betalen en hoe het betaalproces exact verloopt.

Investeren in een appartement? Volg deze checklist voor slimme kopers

Door de stijgende vastgoedprijzen zijn er steeds meer mensen die geen woning kopen, maar huren. Dat maakt het meer dan ooit interessant om te investeren in vastgoed. Vooral appartementen zijn een slimme investering: de aankoopprijs én het onderhoud liggen lager dan die van een huis en je vindt er gemakkelijk een huurder voor. Met deze checklist maak je de juiste keuze en investeer je in een appartement dat jou jarenlang rendement oplevert.

Is nieuwbouw de beste keuze voor jou?

De zoektocht naar een nieuwe woning begint met een paar belangrijke vragen. Je moet beslissen over locatie, budget en aantal slaapkamers. En kies je voor nieuwbouw of toch maar een bestaande woning? Nieuwbouw heeft belangrijke voordelen, maar er zijn ook aandachtspunten. Hier lees je ze allemaal.