Is nieuwbouw de beste keuze voor jou?

De zoektocht naar een nieuwe woning begint met een paar belangrijke vragen. Je moet beslissen over locatie, budget en aantal slaapkamers. En kies je voor nieuwbouw of toch maar een bestaande woning? Nieuwbouw heeft belangrijke voordelen, maar er zijn ook aandachtspunten. Hier lees je ze allemaal.

Waarom zou je kiezen voor nieuwbouw?

In een nieuwbouwproject heb je enorm veel vrijheid. Je kunt zelf naar een architect stappen en een woning laten uitwerken die volledig naar jouw smaak is. Of je gaat in zee met een projectontwikkelaar en werkt je nieuwe woonst af zoals jij wilt. Het resultaat is een woning die perfect past bij jouw levensstijl.

5 voordelen van nieuwbouw

  1. Je hele woning is splinternieuw, van de fundamenten tot de plinten en de vloerverwarming tot de microgolfoven.
  2. De bouwheer ontfermt zich over de werkzaamheden. Daar hoef jij dus niet mee in te zitten.
  3. De komende jaren heeft je woning amper onderhoud nodig. Je bent bovendien beschermd tegen ernstige gebreken. De bouwheer en de architect zijn aansprakelijk voor elk zichtbaar of verborgen gebrek dat de stabiliteit of stevigheid van de woning aantast.
  4. Je woning is gebouwd volgens de nieuwste energienormen. Dat maakt een groot verschil op je energiefactuur.
  5. Het budget is op voorhand duidelijk én je betaalt niet alles in één keer, maar in schijven naarmate de nieuwbouw vordert.

Belangrijk om te weten wanneer je kiest voor nieuwbouw

Nieuwbouw heeft voordelen waarvan je in een bestaande bouw alleen maar kunt dromen. Maar er zijn ook een paar aandachtspunten. Zo is nieuwbouw meestal duurder, want je betaalt voor de nieuwste technieken en materialen. Bovendien moet je wachten tot je bouwproject af is.

Wanneer je kiest voor nieuwbouw, spring je ook een beetje in het onbekende. Je neemt een beslissing op basis van plannen en tekeningen. Gelukkig maakt moderne technologie het steeds gemakkelijker om je in te beelden hoe je nieuwe woning er straks uitziet. 3D-beelden en VR geven je een realistisch beeld van het ruimtegevoel, de lichtinval en de sfeer.

Kies voor de juiste partners

Dé succesfactor bij nieuwbouw? Dat zijn de partners met wie je samenwerkt. Kies voor partijen met een visie op nieuwbouw die aansluit bij die van jou.

Bij Steenoven denken wij toekomstgericht na over nieuwbouw. Klinkt dat als een match? Neem dan snel contact op en leg gerust al je vragen op tafel. Samen vinden we de beste nieuwbouwoplossing!