Projecten met stevig fundament

Visie op projectontwikkeling

Steenoven wil op een kwalitatieve en duurzame manier omgaan met beperkte ruimte. Daarom zetten we graag onze schouders onder kernversterkende vastgoedprojecten die ook in de toekomst hun waarde zullen behouden.

Onze ontwikkelingen zijn dan ook gebouwd op een stevig fundament van vier pijlers

 • I. Uitstekende ligging

  Onze projecten zijn centraal en/of strategisch gelegen. We realiseren residentiële gebouwen die zich vlak bij alle nuttige voorzieningen bevinden, terwijl onze commerciële projecten makkelijk bereikbaar zijn en genieten van een optimale visibiliteit dankzij de nabijheid van hoofd- en invalswegen.

 • II. Tijdloze architectuur met karakter

  Onze voorkeur gaat naar tijdloze hoogbouw die zich perfect nestelt in zijn omgeving. Daarvoor werken we samen met externe architecten die – jong of gevestigd, nationaal of internationaal – met de vinger aan de pols een mooie balans vinden tussen functionele intelligentie en eeuwige schoonheid met een duidelijke identiteit.

 • III. Focus op leef- en werkkwaliteit

  Onze bewuste focus op levens- en werkkwaliteit zorgt ervoor dat we projecten afleveren die vandaag én morgen zorgeloos woon- en werkplezier garanderen. Denk modulaire ruimtes, maximale flexibiliteit, optimale mobiliteit, duurzame materialen, innovatieve energietechnieken, enzovoort.

 • IV. Mix van functies

  We gaan voor een doordachte mix van wonen en werken, van activiteit en ontspanning en van private en collectieve ruimte. Want dat is de toekomst.

Van visie naar realisatie

Deze topprojecten hebben de aanblik en dynamiek van een aantal (centrum)steden versterkt of zullen dat in de toekomst doen.

Boevrie (Brugge)

Met 39 woningen en 96 appartementen wordt Boevrie de grootste woonontwikkeling in de Brugse binnenstad.  Het is een belangrijk dossier binnen het verdichtingsvraagstuk en de idee om meer gezinnen naar de binnenstad te trekken. Het woonproject past namelijk naar schaal en korrel perfect in de historische context van de Brugse binnenstad en is een schoolvoorbeeld van strategische verdichting.

Waterfront (Waregem)

Dit iconische totaalproject aan de toegangspoort van Waregem is een van onze paradepaardjes. Waterfront bestaat uit twee woontorens, een hotel, kantoor- en retailfaciliteiten én een parkeergebouw. Deze spraakmakende, multifunctionele site trekt bovendien de kaart van ecologisch wonen met de toepassing van tal van innovatieve energietechnieken.

Roelevard (Roeselare)

Roeselare transformeert binnenkort zijn stationsbuurt tot een levendige trekpleister met veel aandacht voor collectieve ruimte en stadsgroen. Roelevard zal plaats bieden aan 81 appartementen, retailruimte en kantoorfaciliteiten voor meer dan 400 werknemers, maar de absolute eyecatcher wordt ongetwijfeld de 46-meter hoge woontoren die boven het stationsplein zal uittorenen.

Roelevard is van de hand van B2Ai en het Noorse toparchitectenbureau Snøhetta en zal ongetwijfeld uitgroeien tot een mooie aanwinst voor het leven en het werkklimaat in de stad.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates over onze projecten en nieuwe ontwikkelingen.

Wij creëren, ontwikkelen en investeren samen op maat