Het project omvat 36 appartementen met één of twee slaapkamers, verdeeld over zeven verdiepingen. De bewoonbare oppervlakte van de appartementen varieert van 64 tot 106 vierkante meter. Zephyr verrijst op de hoek van de Hofstraat, de Platformstraat en de Mariahofstraat. De projectlocatie zorgt er samen met de keuze voor grote ramen en goedgeplaatste patio’s voor dat alle appartementen genieten van veel daglicht.

Alle appartementen hebben een ruim terras. De drie grootste appartementen op de bovenste verdieping beschikken zelfs over een zeer ruim leefterras van 27 tot liefst 56 vierkante meter.

Ondergrondse parking met autolift

Steenoven voorziet in het complex ook een twee verdiepingen tellende ondergrondse parking. De 21 parkeerplaatsen zijn met de wagen bereikbaar met een autolift. Alle appartementen beschikken ook over een ondergrondse berging en op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke fietsenstalling met plaats voor 68 fietsen.

Om dit nieuwe woonproject te realiseren, worden vijf panden afgebroken die al een aantal jaren leegstaan. Steenoven mikt met Zephyr zowel op mensen die op zoek zijn naar een eerste woonst als op tweedeverblijvers en investeerders.

“Zephyr bevindt zich op een toplocatie, pal in de historische binnenstad van Oostende. Je kan er genieten van het bruisende stadsleven, maar je bent toch slechts 150 meter verwijderd van het strand, de jachthaven en de beroemde Vistrap. De plannen werden getekend door het Kortrijkse architectenbureau Bureau W. Er werd gekozen voor een tijdloze en hedendaagse architectuur, met een gevel in metselwerk met accenten in architectonisch beton die het gebouw doet opvallen in het straatbeeld."

Christophe Pottiez, Project Developer Steenoven

“Met Zephyr willen we een eerbetoon brengen aan de bekende Oostendse kunstschilder Maurice Boel. Zijn ouderlijk huis bevond zich in de Hofstraat 8, pal tegenover onze projectsite, en heette Zéphyr. De kunstschilder werd in zijn beginjaren vooral beïnvloed door het expressionisme van Constant Permeke, maar daarna evolueerde hij naar een eigen, meer abstracte stijl. Onder meer zijn wereldberoemde collega-kunstschilder James Ensor was een fan van het eerste uur.”

Christophe Pottiez, Project Developer Steenoven

Topcast zakt af naar Hofstraat

De projectlocatie figureert trouwens in de gloednieuwe fictiereeks ‘Onder Vuur’, die dit najaar te zien zal zijn op Eén. De dramaserie vertelt het verhaal van een groep Oostendse brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Productiehuis Geronimo zakte eind maart af naar de Hofstraat in Oostende voor opnames. Regisseur Joost Wynant kon een heuse topcast strikken voor deze reeks, met acteurs zoals Louis Talpe, Lynn Van Royen, Kim Van Oncen, Lien De Graeve, Ann Tuts en Sam Louwyck.

Wens je meer informatie?

Voor de realisatie van Zephyr werkt Steenoven samen met het Oostendse immokantoor Depoorter. Eerder realiseerden beide partners samen al het project Royal Midland in Raversijde. De prijzen voor een appartement in Zephyr starten vanaf 195.000 euro (excl. kosten). Ontdek meer over deze unieke appartementen op onze website.