Business Vlaanderen Magazine 01.2024

Westwing Tower richting volledige bezetting

Wie West-Vlaanderen doorkruist via de E403 heeft in Roeselare al de nieuwe landmark Westwing Tower opgemerkt. Het is de laatste realisatie van Steenoven en Cennini Holding in het Westwing Park, dat aan meer dan 1000 mensen een werkplaats biedt. Wie van dichtbij een kijkje neemt, ervaart niet alleen de bedrijvigheid rond de toren, maar ook de hoge standaarden die werden gehanteerd door de projectrealisatoren. “We hebben alles uit de kast gehaald voor onze hub in West-Vlaanderen”, stelt Joris Claeys van Cennini Holding. 

Met liefst 57 meter is Westwing Tower de hoogste kantoortoren in de regio. Er namen al verschillende bedrijven hun intrek in het complex. De laatste nieuwe toevoeging is Cotton Kitchen, het populaire healthy restaurant-concept uit Kortrijk dat vanaf mei op het gelijkvloers de honger van bezoekers zal stillen. 

“Zo’n 80 procent van de professionele ruimtes is verkocht. Op de lagere verdiepingen hebben we nog een aantal mooie ruimtes te koop, van 73 m² op het gelijkvloers tot maximaal 800 m² op de vijfde verdieping. Voor wie wil huren, hebben we nog enkele exclusievere units beschikbaar. De ruimtes zijn bovendien combineerbaar en kunnen volledig naar wens worden ingericht.” 

Joris Claeys, Managing Partner Cennini Holding

BREEAM duurzaamheidscertificaat

Westwing Tower mag dus een succes genoemd worden. En daar zijn meerdere redenen voor: “Westwing Park ligt ten eerste zeer strategisch in het hart van de provincie”, zegt Joris. “Het is daarnaast een compacte site die heel efficiënt wordt benut, met een modern parkeergebouw en een ruim aanbod aan laadinfrastructuur. Met de tower hebben we bovendien een echt topproduct willen neerzetten, zowel architecturaal als op vlak van uitstraling en technieken.” 

Er werd bewust gefocust op duurzaamheid. Dat wordt onderstreept door het BREEAM-certificaat dat Westwing Tower binnenhaalde. “BREEAM wordt gebruikt om de duurzaamheid van kantoorgebouwen te waarderen. Met Westwing Tower halen we de hoogste score: outstanding. Slechts een handvol gebouwen in Vlaanderen doen ons dit na.” Duurzaamheid is vaak ook de voorwaarde voor grote, internationale bedrijven om zulke kantoorruimtes te betrekken.

“Met dit BREEAM-certificaat komen we tegemoet aan de normen die grote organisaties nastreven. Het certificaat kijkt uiteraard naar energieverbruik, maar bijvoorbeeld ook naar de kwaliteit van de ruimtes voor mensen die er dagelijks werken zoals hoeveel direct zonlicht ze hebben, de impact op de omgeving, de aansluiting met openbaar vervoer, het materiaalgebruik in de bouw, de recycleerbaarheid van de materialen … Het gaat dus heel ver. Het bekomen van het certificaat is een zeer intens proces geweest. Het loont echter, want bedrijven die zich hier vestigen, kunnen direct hun ESG-lijstje afvinken.” 

Joris Claeys, Managing Partner Cennini Holding

Westwing Community

Dit voorjaar wordt de omgevingsaanleg van Westwing Tower voltooid, de laatste stap van het project. “De opening van Cotton Kitchen is voorzien in mei, en zij plannen alvast ook after work events voor de community op het park. De schaal die het park nu heeft, draagt ook bij tot de aantrekkingskracht van de site: restaurants, een bar en hotel, conferentiezalen, vergaderruimtes … je vindt hier alles op één plaats. Als family office blijven we heel betrokken bij het management van het park. We beheren de website en coördineren de community van de hele site. Straks verhuizen we ook onze eigen kantoren naar Westwing Tower. We verbonden 15 jaar geleden onze naam aan dit project en blijven ook in de toekomst waken over de kwaliteit en uitstraling.” Voor de verdere bezetting van Westwing komen verschillende doelgroepen in aanmerking.

“Vanuit Westwing Park sta je in een half uur in elke stad van de provincie. De centrale locatie is voor partijen die een uitvalsbasis willen in West-Vlaanderen, mooi meegenomen. Daarnaast mikken we ook op vrije en medische beroepen. Met AZ Delta aan de overzijde kan zo een perfecte match worden gecreëerd. Tot slot zien we ook dat family offices zich hier vestigen. Ondernemers die een apart investeringsvehikel oprichten, zoeken soms een professionele locatie buiten het familiebedrijf, en kunnen dat in Westwing Tower zeker vinden.”

Joris Claeys, Managing Partner Cennini Holding

Kantoren van 235m² tot 1.285m²
zowel te huur als te koop

 Op vandaag is zo'n 80% van de kantoorruimtes verkocht, maar het resterende aanbod blijft divers. Zo kunnen er kantoorruimtes vanaf 235 m² tot een volledige verdieping van 1.285 m² zowel aangekocht als gehuurd worden. 

Ontdek het aanbod van Westwing Tower