Het gonst al een tijdje van de bedrijvigheid op de projectsite in de Kapelleriestraat in Staden. De voorbije weken werden de oude woning en de loodsen op het bouwterrein afgebroken. De aannemer startte onmiddellijk daarna met de aanleg van de wegenis en de nutsinfrastructuur. De eigenlijke bouwwerken starten pas later dit jaar, maar burgemeester Francesco Vanderjeugd voerde gisteren toch al de eerste grondwerken uit.

“Staden zit als gemeente om in te wonen duidelijk in de lift. Zo kwamen er de voorbije tien jaar bijna zeshonderd Stadenaren bij, waardoor het bevolkingsaantal vandaag afklokt op 11.569 inwoners. Ook de komende jaren zal de bevolking nog flink aangroeien, voorspellen de experts van Statistiek Vlaanderen. In 2030 zal Staden 12.235 inwoners tellen, en in 2040 zelfs 12.957. Dat is een stijging van liefst 12 procent ten opzichte van vandaag. We hebben dus kwalitatieve woonprojecten, zoals Kapelleriehof, absoluut nodig om al die mensen een thuis te kunnen bieden.”

Francesco Vanderjeugd, burgemeester Staden

Winkels en diensten op wandelafstand

Kapelleriehof omvat acht woningen met drie slaapkamers en tien appartementen met één of twee slaapkamers, vlakbij de markt van Staden. Buurtwinkels, scholen en diensten bevinden zich op wandelafstand en centrumstad Roeselare ligt op amper tien minuutjes rijden met de wagen. Zowel de huizen als de appartementen zijn zuid/zuidwest georiënteerd, waardoor het daglicht tot diep in de woningen kan doordringen. Het project omvat ook 18 parkeerplaatsen en een fietsenberging in de nieuwe straat.

Het ontwerp van Kapelleriehof komt van de tekentafel van architectenbureau Verfaillie-Boucquet uit Ardooie. De architecten kozen voor een tijdloze architectuur, met warme accenten in hout.

“Door te kiezen voor duurzame en natuurlijke materialen integreert het project zich perfect in de omgeving. De huizen baden dankzij grote glaspartijen op de boven- en benedenverdieping in het licht. Elke woning beschikt ook over een tuin met terras waar het in de lente- en zomermaanden heerlijk toeven is. Ook de appartementen beschikken allemaal over een tuintje of een terras.”

Rheinholt Verfaillie, zaakvoerder architectenbureau Verfaillie-Boucquet

Heel wat interesse

Projectontwikkelaar Steenoven noteert heel wat interesse in het project en een aantal units is vandaag al gereserveerd.

Kandidaat-kopers wachten best niet te lang om te beslissen. Trouwens, wie een woning koopt in Kapelleriehof betaalt vandaag mits hij of zij aan bepaalde voorwaarden voldoet maar 6 procent btw, in plaats van 21 procent. Het project is bovendien ook interessant voor investeerders, gezien de verwachte bevolkingsgroei en het feit dat er vandaag maar weinig huurwoningen en -appartementen zijn in Staden.”

Henri Baetens, Sales Director Steenoven

Timing

Eens de infrastructuurwerken afgerond zijn, vermoedelijk eind oktober, start de aannemer met de eigenlijke bouwwerken. De bouw van Kapelleriehof zal ongeveer 1,5 jaar duren. Als alles volgens schema verloopt, kunnen de eerste bewoners eind 2022 hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Wens je meer informatie?

De prijs van de appartementen start vanaf 199.000 euro (zonder kosten) voor een appartement met één slaapkamer. De woningen starten aan 262.500 euro (zonder kosten). Download de brochure via onze website