De voorbije jaren turnde projectontwikkelaar Steenoven de oude bedrijfssite van metaalverwerker RMC-Mol in de Guido Gezellelaan om tot woonproject Groenzicht bestaande uit drie residenties waarvan het derde bouwblok tegen de zomer wordt opgeleverd. En het project krijgt nog een vervolg. “Groenzicht is een echt succesverhaal”, vertelt Bart Vanderdonckt, CEO bij Steenoven. “De interesse in het project blijft groot. Toen we indertijd startten met de realisatie van de eerste drie residenties, was er al een vergunning om er zes te bouwen. Nu we ervaren dat de vraag groot blijft, zetten we ook de stap om die tweede fase te bouwen.”

Park van Rumbeke

De drie bijkomende residenties komen op het perceel waar op vandaag nog de villa van de familie Mol prijkt. “Aan de succesformule van Groenzicht wordt amper gesleuteld. We gaan voor dezelfde stijlvolle architectuur van de hand van B2Ai, hoogwaardige afwerking, een uniek ruimtegevoel dankzij grote glazen gevels en dit alles binnen een private en rustige parktuin.” De naam van het project, Groenzicht, zegt het zelf. 

“We hebben een heel intensief groentraject doorlopen. De villa die straks verdwijnt ligt in een tuin met veel waardevolle bomen en struiken die vroeger nog deel uitmaakte van het Park van Rumbeke.” Dat was in de jaren ’30 een zeer populaire groene long met onder meer een zwembad, tennisvelden, een wandelpark,… “We hebben een European Tree Technician onder de arm genomen die de volledige tuin in kaart gebracht heeft. Het is een thema waar we heel hard op inzetten en het is de bedoeling om de bestaande tuin maximaal te behouden. De parktuin is straks niet alleen een meerwaarde voor de nieuwe appartementen, maar ook voor de reeds gerealiseerde. Alle bewoners zullen er kunnen van genieten.”

Alles ineens

De drie nieuwe residenties zijn samen goed voor 40 appartementen, allen met een hoekligging. “Het gaat in hoofdzaak om 2-slaapkamerappartementen, maar er zijn ook 1- en 3-slaapkamerappartementen. Allen beschikken over heel ruimte terrassen, vanaf 23 tot 67 vierkante meter. In tegenstelling tot de vorige fase, zullen we de residenties niet elk afzonderlijk maar alle drie ineens optrekken. Dit is beter inzake de grondbemaling maar bovendien zorgen we zo ook dat de hinder voor de omwonenden beperkt blijft in de tijd. Bovendien hebben we ook alle vertrouwen in een vlotte verkoop gezien de interesse. In september starten we met de realisatie van de kelders en de werkzaamheden zullen ongeveer twee jaar duren.”
(Artikel via HLN.be)