R.Plaza ontpopt zich meer en meer tot de plek die projectontwikkelaar Steenoven voor ogen had toen op de site op de hoek van de Rijksweg en de Koestraat in september 2017 de eerste spade in de grond ging. Toen werd aangekondigd dat de nieuwe ontwikkeling moest staan voor een combinatie van werken, winkelen, ontspannen én verblijven. Nu de werf voor de derde fase recent is opgestart, wordt dit alles steeds meer werkelijkheid. Ondanks corona. 

Mix van grote en kleine oppervlaktes

“Het project trekt absoluut goed aan”, opent Katleen Spriet, gedelegeerd bestuurder van Steenoven. “Ondanks de coronacrisis kijken heel wat bedrijven vooruit naar de toekomst. We stellen wel twee zaken vast. Bedrijven die in staat zijn om heel hard in te zetten op thuiswerken, zijn van plan om ook in de toekomst die kaart te trekken en opteren dan ook voor kleinere oppervlaktes. Bedrijven waar thuiswerk minder evident is, volgen de omgekeerde denkpiste. Zij ervaren het belang van ruimte en afstand en opteren voor grotere oppervlaktes. Met Blok C, dat momenteel gebouwd wordt, spelen we hier op in door een mooie mix van grote en kleine oppervlaktes aan te bieden.”

Invulling

Blok C moet tegen de zomer van 2022 klaar zijn. “Nu al kan ik verklappen dat er zich in dat gebouw zowel een apotheek als een revalidatiecentrum zullen vestigen. Meer nog, de apotheek zal al in het voorjaar van volgend jaar de deuren openen”, aldus Spriet. “Op deze manier leggen we direct de link met de nieuwe campus van AZ Delta die iets verder langs de Rijksweg te vinden is.” 

Ook over de invulling van de twee reeds gerealiseerde gebouwen is er nieuws. “Nieuwkomer in blok A is de firma BRANDS, terwijl Blok B op termijn een hotel zal huisvesten. Aanvankelijk was er sprake van een Ibis Budget Hotel, maar die piste hebben we verlaten. We blijven kiezen voor een budgetverhaal, maar dit in een vernieuwend concept. Het wordt iets jong, met focus op lang verblijf. Denk aan studio’s met veel gemeenschappelijke faciliteiten. We mikken met dit project onder meer op studenten die een maandenlange stage lopen in het ziekenhuis. Een exacte openingsdatum hiervoor hebben we nog niet geprikt, we wachten nog even het verloop van de coronacrisis af.”

Snel elektrisch laden

Tot slot mag R.Plaza ook op hun parking uitpakken met een nieuwigheid. Aan de achterkant van het Albert Heijn-filiaal dat vorig najaar opende in Blok B, vind je sinds kort een snellaadstation van Fastned. “Laadpalen voor elektrische wagens waren sowieso voorzien op de site. Fastned nam zelf contact met ons op om hier het tweede snellaadstation, na het station aan de Oostendse luchthaven, in West-Vlaanderen te openen. Fastned is een Nederlands bedrijf met tientallen laadstations in eigen land, maar ook in Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland. Hun grote troef is het feit dat je elektrische wagen opgeladen is in een 20-tal minuten. Perfect dus om te combineren met je boodschappen in Albert Heijn of een bezoekje aan een andere speler op R.Plaza. Er staan twee laadpalen waar vier auto’s tegelijkertijd kunnen laden.”
(Artikel via HLN.be, beelden © Maxime Petit)