Projectontwikkelaar Steenoven stelt trots Zuid58 voor: een nieuwbouwproject in samenwerking met het Aalterse Berkein Architecten waar wonen en ondernemen hand in hand gaan. Het resultaat is een moderne, tijdloze look met grote glaspartijen, strakke lijnen en zachte kleurtinten. 

“Met de komst van Zuid58 vlak tegenover het historisch stoomstation krijgt het Stationsplein een nieuwe aanblik”, zegt Christophe Pottiez, projectontwikkelaar bij Steenoven. “De 22 eigentijdse 2-slaapkamerappartementen en 3 multifunctionele casco handelsruimtes brengen wonen en ondernemen samen op een unieke plek. Bewoners genieten niet alleen van een perfecte oriëntatie, ze krijgen er ook een fantastisch open zicht op de omgeving bovenop.”

Er is een ruime ondergrondse parking voor bewoners en een groen binnenplein met parkeerplaatsen voor bezoekers en werknemers van de handelsruimtes. Deze commerciële ruimtes worden casco opgeleverd en vormen de ideale, strategische uitvalsbasis voor dienstverlenende bedrijven, vrije beroepen, enzovoort. “Zuid58 blinkt immers uit op vlak van bereikbaarheid en visibiliteit: op vijf minuten wandelen van het centrum, vlak bij het openbaar vervoer en belangrijke invalswegen zoals de N9 naar Gent en Brugge”, besluit Christophe Pottiez. 

De afbraakwerken starten eind april en het project moet klaar moeten zijn tegen eind 2023. De prijs voor een 2-slaapkamerappartement begint vanaf €250.000 (exclusief kosten), die voor een penthouse met twee slaapkamers vanaf €305.000 (exclusief kosten). De handelsruimtes, van 125 tot 168 m², komen op de markt vanaf €230.000 (exclusief kosten).