Zo overtuig je kopers tijdens een huisbezoek

Eerlijk is eerlijk: kopers overtuigen begint eigenlijk al voor het huisbezoek. Want met mooie, lichte en ruime foto’s maak je een blijvende eerste indruk. Het zijn die foto’s die hen overtuigen om langs te komen. Onze tips om kopers te overtuigen? Die zijn eigenlijk hetzelfde voor de foto’s als voor huisbezoeken. Mooie foto’s trekken hun aandacht. En wat je hen toont tijdens hun bezoek, geeft de doorslag voor een degelijk bod.

Zet de troeven van je woning in de verf

En dat mag je gerust letterlijk nemen. Een laagje verf in een lichte kleur doet je woning er meteen veel frisser uitzien. Felle kleuren en opvallende prints maken het moeilijker voor kopers om zich voor te stellen hoe zij de woonst zouden inrichten. En dat is jammer. Ga dus voor neutrale kleuren en een gevoel van licht en ruimte. Zo laat je zien hoeveel mogelijkheden de woning heeft.

Tijd voor een grondige schoonmaakbeurt

Een stralend schone woning maakt een betere indruk. Want je geeft er een belangrijke boodschap mee: voor deze woning wordt goed gezorgd. En dus is hij in goede staat. Besteed extra aandacht aan de keuken en de badkamer. Poets ze op als pareltjes en je zult het zien: ook de ogen van geïnteresseerde kopers beginnen ervan te blinken.

Maak plaats voor nieuwe bewoners

Bezoekers willen zich kunnen inbeelden hoe het zou zijn als zij hier zouden wonen. Geef hen dan ook de ruimte om dat te doen. Laat de kamers voor zich spreken en haal onnodige spullen weg. Aan erg persoonlijke spullen hebben kopers geen boodschap. Die berg je beter even op. Maar let op! Een te leeg huis is ook niet uitnodigend. Bewaar een paar warme, huiselijke toetsen: een zacht kussen op de sofa of een bloemenvaas op tafel.

TIP

Huiselijkheid heeft te maken met alle zintuigen. Daar horen dus ook geuren bij. Zet een lekkere pot koffie of bak een smakelijke appeltaart. Met die aroma’s voelen je bezoekers zich meteen thuis.

Vertrouw op een professional

Ja, er komt wel wat bij kijken om je woning aantrekkelijk voor te stellen voor potentiële kopers. Krijg je er de kriebels van om alles zelf te doen? Schakel dan een makelaar in. Die zet al zijn ervaring in om je woning van zijn beste kant te tonen.

Ben je nog op zoek naar een geschikte partij om mee samen te werken? Neem dan zeker contact op met onze adviseurs. We stellen je graag voor aan vertrouwde partners in ons netwerk.